Huiswerkbegeleiding

Over huiswerkbegeleiding

Voor alle vakken

Huiswerkbegeleiding wordt gegeven voor alle vakken op alle niveaus.

 

Elke dag

Welk dag komt jou het beste uit? De Studiebol is geopend voor huiswerkbegeleiding op maandag, dinsdag en donderdag.

 

 

Leerlingvolgsysteem

U kunt bekijken wat wij op een middag hebben gedaan. Zo bent u meteen up to date en u kunt ook opmerkingen toevoegen via het systeem aan de bijlesbegeleider. Natuurlijk nemen we onmiddellijk contact met u mochten er belangrijke zaken zijn om te bespreken. 


Huiswerkbegeleiding (of studiebegeleiding) is zelfstandig werken aan huiswerk en leervakken, maar onder begeleiding. Het mooie er aan is, als je vragen hebt, hoef je niet te wachten tot de volgende les, maar kan je direct jouw vraag stellen! Ook wordt er een dag- of weekplanning gemaakt, wordt de leerstof voor een toets overhoord of jouw huiswerk wordt nagekeken (als je dat wilt). 

Huiswerkbegeleiding is zeer geschikt voor leerlingen die vragen hebben bij verschillende vakken en leerlingen die een extra steuntje in de rug nodig hebben bij het maken en leren van de schoolstof.

Afhankelijk van de behoefte van de scholier kan dit een, twee of  drie middagen per week.

Doordeweeks komen de leerlingen uit school om hun huiswerk te maken. Zij maken samen met de begeleider een planning voor de komende weken en werken aan lastige vakken. Er wordt niet alleen gekeken naar het schoolwerk, maar ook aandacht besteed aan "leren leren". Daarnaast wordt de voortgang bijgehouden en krijgen ouders na elk bezoek aan de Studiebol een verslag hoe het die middag verlopen is. 

Er geldt een maximaal aantal leerlingen per dag om goede begeleiding te garanderen.

 

Toetsweek?

 

Afhankelijk van de bezetting kan je altijd extra langs komen (op afspraak) als je bijvoorbeeld veel lastige toetsen hebt.