Data examentrainingen

1-daagse trainingen

Eendaagse trainingen zijn effectief om dat deze focussen op de hoofddomeinen (theorie en oefenen) van het eindexamen en er wordt een heel examen geoefend en besproken. De kandidaten hebben hierdoor een hele goede examenoefening en leren hoe ze het beste examenvragen kunnen beantwoorden. Een dag betekent ook dat de leerlingen beter gefocust blijven. De kosten zijn 90 EUR per training per deelnemer en de training wordt in kleine groepen gegeven. Opgeven kan via het contactformulier of door een mail te sturen naar: info@studie-bol.nl.


Het is mogelijk om bij de tweedaagse examentraining alleen de eerste dag te volgen bijvoorbeeld. 


2-daagse trainingen

Tweedaagse trainingen gaan dieper in op de hoofddomeinen. Deze domeinen worden extra geoefend en daarnaast wordt bijna de gehele examenstof besproken. Het is een keuze om een eendaagse training te volgen of een tweedaagse training; de tweede dag van de tweedaagse training is een verlenging van de eendaagse training. Er is wat meer tijd om te oefenen op onderwerpen die die kandidaat lastig vindt en er wordt geoefend met een heel examen maken en deze wordt uitgebreid besproken, iets wat heel leerzaam is. Deze training kost 175 EUR per training  per deelnemer en wordt in kleine groepen gegeven. Opgeven kan via het contactformulier of door een mail te sturen naar: info@studie-bol.nl. 


Data trainingen schooljaar 2023-2024

De data voor de examentrainingen 2023-2024 zijn als volgt:

(De dagen gelden voor zowel havo als vwo, vwo krijgt een aparte instructie over bepaalde onderwerpen die niet tot de havo examenstof behoren).

 

  • 23/24 maart 2024: Natuurkunde
  • 13/14 april 2024: Wiskunde A
  • 4/5 mei 2024: Scheikunde
  • 6/7 mei 2024: Wiskunde B

Trainingen starten om 10.00 uur en eindigen rond 16.00 uur op zaterdag. Op zondag starten we om 10.00 uur en eindigen tussen 15.00-16.00 uur.  Leerlingen die zich inschrijven bij een examentraining krijgen altijd een middag studiebegeleiding cadeau om nog een keer vragen te oefenen richting het examen (na de training op maandag, dinsdag en donderdag vanaf 14.00-17.00 uur). 

 

Geschiedenis, economie, bedrijfseconomie, biologie, Nederlands, Engels etc. zijn examentrainingen op aanvraag. We geven elk jaar deze training maar in minder grote groepen waardoor we gericht aan de slag kunnen met de leerling(en). 

 
Op 29 februari, 29 maart en 24 april zijn er dagen waarbij we open staan voor het oefenen van een bepaald domein. Helemaal specifiek op een leerling toegespitst leggen we 1 onderwerp uit en oefenen we hier enkele vragen over. Deze training duurt 1,5 uur en de kosten hiervan zijn 52,50 euro. Het is een individuele training (havo/vwo). Het tarief ligt wat hoger in verband met de voorbereidingstijd om het product op maat aan te bieden. 
 
Voor vmbo gelden aangepaste trainingen voor 3 uur met het maken van een examen voor een bepaald vak en dit examen wordt uitgebreid besproken. De leerling krijgt duidelijk in kaart welke domeinen nog geoefend kunnen worden. De kosten voor deze training (individueel) zijn 80 euro.  Het fijne aan deze training is dat een leerling examenervaring opdoet en meteen weet wat goed gaat en wat nog minder goed gaat. 


Bij te weinig aanmeldingen heeft de Studiebol het recht om trainingen tijdig te annuleren of te verzetten.

Wijzigingen onder voorbehoud.

Let op: Er geldt een minimum aantal deelnemers van 3 en maximum van 6 deelnemers bij de examentrainingen in groepsverband.

Bij minder aanmeldingen gaat de training wel door maar wordt deze op een andere manier gegeven aan de leerling(en). Dit wordt tijdig gecommuniceerd.