Over de Studiebol

Over de Studiebol

De Studiebol opende haar deuren in Spijkenisse in 2016. Dat betekent niet dat er geen ervaring aanwezig is! Integendeel, studiebegeleiding, coaching en training zijn onze passies en dat zul je zeker merken.

 

De Studiebol is er om leerlingen net dat ene duwtje in de rug te geven wat zij nodig hebben om goed op school te presteren. Dit wordt gedaan door te zorgen voor goede, ervaren begeleiding en een rustige, inspirerende omgeving waar de leerlingen zich thuis voelen en goed kunnen studeren. Er is ruime aandacht voor de leerling en er wordt ook aandacht besteed aan "leren leren".

Kijk onder aanbod om te kijken wat voor diensten er worden aangeboden. Wil je een vrijblijvend (intake) gesprek, vul dan het contactformulier in en dan wordt er zo snel mogelijk contact met je opgenomen!

 

Bij de Studiebol wordt er begeleiding gegeven door een team van experts. Er is jarenlange ervaring aanwezig in alle vakken die gegeven worden op de middelbare school. Door studiebegeleiding te combineren met coaching is er een stukje unieke en effectieve begeleiding ontstaan. 


Werkwijze

Jij staat centraal. Er wordt gekeken bij het intake gesprek wat de behoefte is van de leerling. Tijdens de gekozen begeleidingsvorm zal er niet alleen aandacht worden gegeven aan de (moeilijke) vakken, maar ook hoe de leerling de school/leraar ervaart. Er wordt gekeken naar hoe iemand een probleem aanpakt. Waarom is dit belangrijk? Omdat jij op eigen benen verder moet. En de Studiebol helpt jou daarbij. Je wordt niet alleen geholpen met jouw struikelvakken, je wordt ook begeleid in "leren leren", en dat helpt je weer met de rest van jouw vakken!

 

"Leren leren"

‘Leren leren’ houdt in dat er wordt gekeken hoe de leerling het beste zijn/haar tijd kan indelen, hoe huiswerk gemaakt wordt en hoe de leerling zich voorbereid op toetsen en examens. Helpen bij huiswerk of het leren van toetsen is één stap, het zelfstandig leren is stap nummer twee zodat de leerlingen met vertrouwen de rest van hun schoolperiode (en daarna) doorgaan.

 

Visie

De Studiebol zorgt voor een veilige leeromgeving waarin we zorgen dat de leerlingen dat extra (nodige) steuntje in de rug krijgen, maar wel zodat je nog tijd over houdt voor je leuke dingen (sport, hobby's). De Studiebol biedt deskundige begeleiding aan en is betrokken bij jouw voortgang en ontwikkeling.

Ik wil samen met jou aan jouw toekomst werken. Kom je langs? Groet, Sara

Een andere aanpak dan andere instituten. Persoonlijk en motiverend, dat zijn de kernwaarden van de Studiebol.

Motiverend, omdat als je toch naar school moet, kunnen we het beter zo leuk mogelijk maken! Persoonlijk, omdat iedereen anders is. Wil je eens proeven hoe het is bij de Studiebol? Maak dan een afspraak voor een (intake) gesprek onder het kopje: "Interesseformulier".

 De gezichten van de Studiebol

Sara

 

 Msc Chemical Engineering en Management of Technology (beide opleidingen aan de Technische Universiteit Delft)

MEd Scheikunde

 

Gespecialiseerd in bèta- en gammavakken.

 

sara@studie-bol.nl

 

 

 

Dit onderdeel van de site is momenteel onder constructie. 

Marilyn

 

Student gezondheidswetenschappen (Erasmus Universiteit)

 

Gespecialiseerd in bètavakken

Sem

 

Biomedische wetenschappen 

(Universiteit Leiden)

 

Gespecialiseerd in bètavakken 

Even voorstellen...

Mijn naam is Sara en ik ben al ruim zestien jaar werkzaam als huiswerkbegeleider (alle vakken), examentrainer (diverse vakken) en daarnaast geef ik al ruim twaalf jaar bijles in de exacte vakken en Engels, M&O, economie, geschiedenis en aardrijkskunde. Ik ben daarnaast ook bezig geweest met een faalangstreductie training op te zetten omdat ik heb gemerkt dat hier veel behoefte aan is. 

 

Het is mijn passie om te zorgen dat leerlingen het "kwartje" horen vallen, het "lampje" zien branden en met een "eureka" moment de deur uit stappen. Ik kan duidelijk de stof uitleggen en ben motiverend, daarnaast heb ik veel ervaring met het begeleiden van scholieren in "leren leren". Kortom, ik bied de leerlingen een plek om met vertrouwen aan hun toekomst te werken.

Mijn achtergrond zijn twee masteropleidingen in Technische Scheikunde (Chemical Engineering) en Technische bedrijfskunde (Management of Technology), beide opleidingen zijn voltooid aan de TU Delft. Daarnaast heb ik een half jaar in Engeland gewoond, waardoor ik ook leerlingen goed kan begeleiden bij problemen met de Engelse taal. Ik geef daarnaast parttime (scheikunde)les op een middelbare school. 

 

Het team van de Studiebol is uitgebreid met hartstikke betrokken begeleiders. Allen hebben hartstikke veel bèta en/of gamma/alfa ervaring en ze zijn natuurlijk op de hoogte van het reilen en zeilen van de alfa, gamma en beta vakken. Belangrijk is dat ze veel plezier hebben in het uitleggen van de stof en mijn visie delen.